Biografie

Home     Biografie

Maarten (Petrus Arnoldus) Bastiaans is geboren op 11 juli 1979 op de Peellandlaan 1 in Eindhoven. Op jonge leeftijd was het al gauw te merken: Maarten wilde en wil artiest zijn. 
Zijn vader weet nog te herinneren dat ie als kleine jongen het podium op klom en zijn kunsten vertoonde. Dat werd voor zo’n klein hummeltje natuurlijk beloond met een ovationeel applaus.

Meedoen aan diverse playbackshows leverde hem ook enkele prijzen op. Maarten zong altijd vrolijk mee en riep in zijn eigen vertrouwde omgeving (thuis en op school) de nodige aandacht hiervoor op.
Optreden in 1989 bij Hennie Huisman in het Philips Ontspannings Centrum met het liedje ‘Later als je groot bent’, was ook een geweldige ervaring voor hem. Verder trad Maarten op een camping als hij gezellig met zijn opa en oma er op uit was.

 In groep 5 van de basisschool begon hij al verhaaltjes te schrijven. Geïnspireerd door het kinderprogramma David de Kabouter schreef hij zijn eigen David en zijn vriendjes. Elke vrijdagmiddag mocht hij dit voordragen, én met succes. Zijn klasgenoten konden zich goed amuseren. Ook organiseerde Maarten een mini playbackshow op school en gaf hij de prijzen die hij zelf gewonnen had, weer door aan de winnaar uit de klas.

Verder had hij zijn kamertje volhangen met zijn grote voorbeelden Bassie & Adriaan en Ome Willem. Ook Efteling-posters en later o.a. André van Duin. 
Op zijn kamertje deed hij ook net alsof hij op tv was. Hij had een autostuur van zijn vader gekregen en daarmee ‘reed’ hij denkbeeldig al overal heen om te kunnen optreden. Hij had een speelgoed pick-up en draaide zo de plaatjes af, zong uit volle borst mee en deelde handtekeningen uit. 

Ook bedacht hij eigen programma’s en op zijn speelkamer kon hij zich dan ook goed uitleven om zijn dromen al invulling te geven.  Hij maakte zijn eigen entreekaarten, speelde de verkoper en zette instrumentale muziek op met zijn cassettedeck om de sfeer voor de zogenaamde bezoekers te voorzien van een extra dimensie.

Zijn talent voor stemmetjes ontwikkelde zich ook al snel en iedere pop kreeg zijn ‘eigen’ stem; bekende poppen als Ernie werden geëvenaard met de echte stem van de televisie. Ook veel Disney-figuren deed hij na.  

Prettig gestoord doen en een hoop lol maken gaf Maarten voldoening. 
Later luisterde Maarten veel naar de radio en thuis ging hij aan de slag om zelf radio te maken. 
Met behulp van 2 cassettedecks en een koptelefoon plugde hij die in de microfoon-ingang en zodoende kon hij zijn stem opnemen. Het resultaat is nog steeds bewaard.

 Maarten maakte verder radioprogramma’s die tussen 
1995 en 2000 zijn uitgezonden door Radio Omroep Eindhoven, Radio Decibel Eindhoven en E-FM. De betreffende radiozender heet nu Studio 040. Ook heeft hij activiteiten voor de Radio Moonlight Artiesten Parade gedaan die via Bastiaans Evenementen werden verzorgd.

In 2000 is hij gestopt met radio maken en hij had toen nog zijn verschillende deejay-werkzaamheden voor het uitgaansleven. Hiermee was hij gestart in 1997 en Maarten wou dit in 2000 afronden, maar toen meldde zich een kastelein uit Cuijk die hem graag in zijn café wou laten draaien. Zodoende leerde Maarten Empire Entertainment kennen waarmee hij een goede samenwerking aanging. Dertien jaar lang zette Maarten zich breed in als deejay, entertainer en presentator. 

In de tussentijd volgde Maarten zanglessen, figureerde in diverse uitzendingen van GTST, Onderweg Naar Morgen en Kees & Co. Tevens deed hij mee aan de Koppensnellers-uitzending met Jack Spijkerman. Met een imitatie van Hans Teeuwen ging hij door die ronde heen. En verder nog een entertainment-debuut in het televisieprogramma ‘So You Wanna be a Popstar’.Uiteindelijk wilde Maarten wat anders. Voor kinderen werken, wat hij als deejay tijdens het carnaval al deed, vond hij geweldig. Dus er mocht iets komen voor kinderen met de leeftijd tussen 2 en 12 jaar. Het diende wel een familievoorstelling te worden. Op eigen kracht begon Maarten met het concept en de jaren gaven het de nodige vorm en zodoende is de kindershow Maarten & Empi ontstaan vól gezellige liedjes en met een educatief vullend entertainment gehalte.

In 2016 stonden Maarten & Empi in het theater tijdens een voorprogramma van Hakim ( bekend van televisieprogramma Sesamstraat ) waarbij ook velen andere artiesten zoals Oscar Harris m.m.v. zanggroep Bloemies, Groove Connection en Vocalgroup Innervoices.   
Gerda Havertong ( ook bekend van het televisieprogramma Sesamstraat ) verzorgde de presentatie. 

In 2016 is Maarten te gast geweest bij Coole Piet Diego. Zodoende heeft hij samen met hem de opname van "Nederland wordt beter" door De Pieten van de Sint meegemaakt.

Aldus zijn er nu diverse shows te boeken en als het aan Maarten ligt, gaat hij nog lang door met optreden, want een leukere hobby dan optreden voor kinderen is er niet voor deze ras-entertainer. 

Maarten voert géén werkzaamheden meer voor Omroep Veldhoven! Momenteel is hij niet actief met optredens voor en samen met de kinderen.

Je mag Maarten altijd via E-mail contacten. Bellen of het sturen van een WhatsApp berichtje kan tussen tijdstippen 10:00 uur en 18:00 uur! Kijk bij 'contacten' voor informatie!

  • Biografie
  • Biografie
  • Biografie